Jeg satt akkurat og så på TV. Der var det en fra alternativbransjen som hadde med en modell av jorden, som lignet på sånne julelandskap med en snømann inne i. Når du ristet den, begynte det å snø. Det er faktisk en seriøst tenkende person som hevder at jorden er flat, omgitt av en iskant, og at det er en maktelite som bevisst manipuler oss for å få oss til å tro at jorden er rund.

Av og til bli jeg så oppgitt at jeg ikke en gang orker å argumentere. Jeg mener, hvis noen påstår at huset jeg bor i egentlig er en grønn iglo, eller at jeg ligger i koma og bare innbiller meg at virkeligheten eksisterer, så er det ingen vits i å diskutere.
Elvis lever, månelandingen har aldri skjedd, vaksiner er for å ødelegge og plante mikrochiper i oss.
Illuminati står bak det meste av faenskapet på jorden. Eller det var kanskje jødene, eller muslimene. Holocaust har aldri skjedd.
Jeg snakket nettopp med en som hevdet at det var CIA som sto bak den evangeliske kirken i Sør-Amerika. Andre kan påstå at vi er styrt av en ondsinnet fremmed rase som egentlig bare ikler seg menneskeham. 9/11 ble ikke utført av terrorister, men av Amerikas egen regjering.

Det jeg finner mest skremmende er at mange av de drivende kreftene bak dette er de samme som har en opplevelse av at det finnes en annen spirituell vei enn de tradisjonelle religionene.

Denne mannen som presenterte jorden som en flat osteklokke er også astrolog. Som astrolog skammer jeg meg på mitt fags vegne. Hvordan kan en astrolog, som vet at planetene påvirker våre liv og vår psyke, hevde at de er plassert oppe i osteklokken som staffasje for å lure oss til å tro at verden er rundt? Hvis du får lyst til å argumentere, så la det være. Som sagt diskuterer jeg ikke med folk som hevder at huset mitt er en grønn iglo. Du har all rett til å ha din mening om det, men den er i dette tilfellet så langt unna min at det ikke finne noe møtested for oss på dette området.

Jeg lurer virkelig på om verden er blitt klin klinkende kokos? De som ikke lengre tro på myndighetene og maktmenneskenes versjon av virkeligheten har begynt å gå så langt ut på jordet at det snart ikke finnes noen vei tilbake. Hvordan har denne bølgen av sinnssyke vrangforestillinger og kollektiv paranoia fått utvikle seg? Vel kanskje ikke så rart når vi har en Brasiliansk president som tillater at plantasjeeierne brenner opp enorme områder av regnskog. Vi har en amerikansk president som kaller alt han er uenig i for fake news og som styrer sitt imperium gjennom twittermeldigner og daglige løgner og selvbedrag. Nord Koreas president som hevder at han er vokst opp sammen med enhjørninger er kanskje ikke så alene av verdens ledere i å ha et forskrudd selvbilde som mange tror?
Igjen får du spørsmålet. Er det de sinnssyke lederne som fører folket på ville veier. Eller er det folkets totale mangel på vett og forsttand som gjør at man velger/aksepterer sinnssyke ledere?
Hvordan kunne størstedelen av Tysklands befolkning støtte Hitler og tro på hans teorier om at de var overmennesker?
Jeg har ingen fasit på dette. Kanskje jeg har tråkket deg på tærne. Du tror muligens at vi forgiftes av kjemiske stoffer som er tilsatt flybensinen, som spres med flyene?

Kanskje vi alle har fått på oss hvert vårt anti- galskaps belte? På en kornsirkelkafe i England hørte jeg en gang eieren, som selv var ganske så langt ute i forskjellige svært tvilsomme teorier, spørre en av sine gjester om han hadde vurdert om han faktisk var i ferd med å bli gal. Gjesten svarte med full overbevisning at det var det ingen fare for. Han hadde på seg sitt anti-galskapsbelte og var på trygg grunn. Hvis du lener mot å tro på en av de tingene jeg har nevnt overfor. Det kan være nesten fornuftige ting som at chemtrails på himmelen er en planlagt sak, eller at vaksiner er en del av en ondsinnet plan, så vær så snill å ta av deg anti-galskapsbeltet og pust dypt før du tenker deg om en gang til. Det jeg har sett gang på gang er at mennesker som har begynt med å sette spørsmålstegn ved noen tvilsomme saker, etter hvert har begynt å bevege seg lengre og lengre ut i en verden av absurde logiske sammenhenger og utallige konstruerte forklaringer som understøtter hverandre og fører en enda lengre ut på viddene.
Det som er så trist er at de som begynner som opprørere mot gamle religiøse og vitenskapelige dogmer, eller gejnnomskuer hva grådige, maktsyke og hensynsløse maktmennesker kan få seg til å gjøre i nasjonens, forretningenes eller politikkens interesse, ender opp som en samling galskapens fanebærer som løper rundt på et mentalt sterilt jorde og hevder det er de eneste som har gjennomskuet spillet. Det gir de en følelse av at de er kloke, spesielle og særs oppmerksomme. De hører til de utvalgte få som har gjennomskuet løgnene og vet sannheten.

Jeg blir oppriktig trist og lei over at de som åpner øynene for at det finnes en større, vakrere og mer omfattende sannhet og virkelighet enn den som forfektes av dogmatiske vitenskapsmenn, religiøse ledere og politikere, ender opp som tomsete tullinger som har mistet kontakt med både seg selv og verden slik den faktisk er. Til de av dere som måtte bli provosert av noe av det jeg har skrevet her.
Jeg beklager dypt at jeg har såret dere. Men enda mer smertefullt synes jeg det er at dere sårer dere selv og ødelegger så mye for de som har et ønske om å se en ny og bedre verden stige fram av forskjellige miljø og maktutfordringer vi mennesker sliter med.

Demonene finnes stort sett inne i oss selv.
De der ute er bare mennesker, eller sjeler, som har gått seg vill.
Det vi kan gjøre er å huske på at vi er en del av en helhet og at alt vi gjør og tenker påvirker helheten.
Ser vi ondskap og lever med frykt vil vi spre frykt og usikkerhet.
Ser vi skjønnheten, gleden og søker en tilstand av kjærlighet, klarhet og aksept, så er det skjønnhet, kjærlighet og klarhet vi sprer.
Ha en vakker dag og se på verden med de mykeste og blideste øynene du kan i morgen:
– bare et forslag. -Du står fri til å se på den med mistenksomme, sinte og fryktsomme øyne –
Valget er ditt.