Om skam og skyld

Tiden er inne for å helbrede gamle sår.

De mest bortkastede ting et menneske kan ha er skamfølelse og dårlig samvittighet.

Samvittighet og etikk kan hindre deg i å gjøre noe du selv egentlig mener er feil.
Det å påføre andre skam, dårlig samvittighet og en følelse av skyld er en velprøvd og effektiv metode til å manipulere andre. Det er å tre din egen moral og norm ned over hodet på andre for å heve deg selv opp.  Det verste noen noensinne har gjort mot menneskeheten er å få de til å tro at de er født syndige og må tilgis av noen andre eller en gud for å være verdige og ha full rett til sitt eget liv.

Denne metoden for styring og kontrollering av andre er velprøvde religiøse metoder som ofte brukes av politikere for å få gjennomført sin egen agenda. Jeg er 100 % enig i at miljøet er i en form for krise. At det er forferdelig med mennesker som utsettes for de grusomste ting av tyranner eller på flukt. Hvis vi skal skamme oss, så må det være over at vi har tillatt mennesker som er ute etter makt å forføre oss, slik at det fortsatt eksisterer helt unødige og idiotiske saker som krig og sult i verden. Eller at vi har tillatt andre å manipulere oss gjennom å gi oss skyld, skam og dårlig samvittighet for å søke og utfolde glede, overflod og skjønnhet i våre liv.  Mange tror og hevder at et system som stort sett mener at profitt, effektivitet og penger er det som løser alle problemer. Jeg kan avsløre en hemmelighet. Det er ikke slik. Nå, når menneskeheten står foran faren for å bli utslettet av det mest effektive, nådeløse og brutale rovdyret på denne planeten, menneskeheten, må vi finne nye metoder.

Skam, skyld og dårlig samvittighet fører bare til elendighet. Det å innse at vi er evige skapninger, som er kommet til denne planeten for å erfare oss selv som vakre og bevisste deler av en fargerik, vakker og raus enhet som kalles livet på jorden, er det som vil hjelpe oss over denne kneika. Redskapene vi har tilgjengelig er åpenhet, humor, omtanke, kjærlighet, verdsettelse og tillit.

Å tro på at skyld, skam og dårlig samvittighet løser noe problem, er som å tro at du må ha dårlig samvittighet hvis du er frisk…og at det viktigste du kan gjøre for å hjelpe andre til å bli friske, er å bli syk selv. Sånn bare for å ta din del av byrden liksom…. For en vanvittig idiotisk ide! Jo friskere du er og jo mindre du har av skam, skyld og dårlig samvittighet, jo større mulighet er det for at du har energi, overskudd, mulighet og et ønske om å skape om denne jorden til en bedre plass for oss alle. Husk at du faktisk lever i paradis……du ble bare så redd for at du ikke skulle få nok, at du glemte at det var mer en nok til alle.

For de som vil gå i dyden med å lege gamle sår.
Ettårig astrologiutdannelse starter i september.
Weekend kurs i Tarot 18-19 april

 

Varme, overflod, kjærlighet og takknemlighet til all som leser dette.

Per Henrik